امروز: سه شنبه 28 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی در شركت تولید دارو (كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی)

گزارش كارآموزی در شركت تولید دارو (كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 52 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 86

گزارش كارآموزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) در 86 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

گزارش كارآموزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) در 86 صفحه ورد قابل ویرایش


تاریخچه

شركت تولید‌دارو

در سال 1334 كارخانه تولید دارو در زمینی به مساحت حدود 78 هزار مترمربع زیربنا، با سرمایه‌ای معادل 20 میلیون ریال در جنوب فرودگاه مهرآباد ساخته شد. پس‌از نصب ماشین‌آلات مورد نیاز و صدور پروانه‌ای تأسیس و بهره‌برداری، قرار گرفت و در اردیبهشت ماه سال 1337 رسما افتتاح شد. فعالیت كارخانه ابتدا با 50 كارگر، كارمند و تكنسین و دكتر داروساز به‌ تهیه25 قلم محصولات به صورت آمپول پنی‌سیلین، قطره و سوسپانسیون و چند قلم دیگر از فرآورده های بهداشتی اشتغال داشتند، آغاز شد.  



گسترش فعالیت  

دو سال پس از بهره‌برداری از كارخانه با توجه به تولید مقدار بیشتری از محصولات دارویی و به منظور جلوگیری از آلودگی آنها در جریان واحد ایجاد تخصص و رعایت استانداردهای بین‌المللی در امر داروسازی به واحد آرایشی و بهداشتی این شركت از واحد دارویی آن جدا شدو در همین هنگام با انعقاد قراردادهایی با شركت‌های بین‌المللی مانند اینگرااینگهم آلمان كه از تشكیلات تحقیقاتی وسیعی برخوردار و همچنین از بنیان‌گذاران صنعت نوین داروسازی در اروپا به شمار می‌آید، تولید دارو و فعالیت وسیع خود را آغاز كرد. به این ترتیب شركت با تهیه فرآورده‌ای جدید قلبی، عروقی، آنتی‌اسپاسمودیك چهار هاضمه‌ای به صورت دراژه، آمپول، شیاف و عرضه آنها به جامعه پزشكی و استفاده بیماران از انها توانست به موفقیت‌های شایان دست یابد.      



توسعه آزمایشگاه  

همزمان با گسترش فعالیت های یكی از هد فهای مهم شركت كه توسعه آزمایشگاه كنترل آن بود برآورده شد و این ازمایشگاه به دستگاههای مدرن و افراد كارآموزده مجهز شد. در حال حاضر ساختمان مجهز و مدرن كنترل تولید دارو در حدود 1300 وسعت دارد تعداد زیادی از متخصصان كه شمار آنان به پیش از یكصد نفر می‌رسد درآن مشغول كارند و در حال حاضر آزمایشگاه تولید دارو كه یكی از مجهزترین آزمایشگاههای كشور به شمار می‌رود دارای سه بخش عمده به شرح زیر است.



كنترل و آنالیز  

بخش كنترل و آنالیز و مواد اولیه و محصولات آماده طبق استانداردهای بین‌المللی و فارمه كپه های B. P وUSP تحقیقات كاربردی. بخش تحقیقات كاربردی و فرمولاسیون دارویی و آرایشی بهداشتی برای امكان استفاده از مواد اولیه در اشكال دارویی، آرایشی و بهداشتی.       ‌     
تحقیقات پایه

بخش تحقیقات پایه كه متخصصان آن روی امكان سنتز مواد اولیه دارویی مطالعه و تحقیق می‌كنند. بخش تحقیقات پایه آزمایشگاه در سال 1362 تأسیس وشروع به كاركرده است. هدف از تاسیس‌آن سنتزمواد‌ اولیه دارویی‌مورد نیاز شركت و فروش مازاد آن به دیگر كارخانه‌های داروسازی بوده است. در سال 2369 نیز یك پایلوت با خط بری و سنتز مواد اولیه خریداری و نصب شد كه این پایلوت در آینده نزدیك پس از بهره برداری به بازدهی خواهی رسید.

محصولات شركت

شركت تولید داروكه وابسته به سرمایه‌گذاری البرز است تحت پوشش بنیاد 15 خرداد تا كنون با حدود 1200  نفر از كار‌كنان، متخصصان ماهر و نیمه ماهر خود در محلی با 45 هزار متر‌مربع‌ زیربنا، حدود 85 قلم ژنریك را با استانداردهای بین‌المللی تهیه و به بازار مصرف عرضه می‌كنند. در بخش آرایشی و بهداشتی تولید دارو در حال حاضر حدود 50 قلم كالا مانند شامپوهای معمولی و تخصصی، خمیردندان‌های مختلف، تقویت‌كننده مو، آنتی‌سپتیك‌ها، رنگ‌های مو وكرم‌های مختلف تخصصی دربخش دیگرآن داروهای دامی و مكمل های غذایی دامی تهیه می‌شود. هدف كاركنان متخصصین تولید دارو، عرضه محصولاتی با كیفیت بالا و قیمت مناسب در عرصه بین‌المللی و داخل كشور است.

بخش تهیه پودر گرانول غیر استیل

 پودر های خوراكی ونیز گرانول قرصها در این بخش ساخته می‌شوند لذا كارخانجاتی كه پودر شیشه یا در ساشه پر می‌كنند ویا دارای بخش قرص و كپسول دراژه هستند. باید یك محل مناسب را جهت تولید پودر گرانول در نظر بگیرند. پودرهای آنتی‌بیوتیك باید در بخش اختصاصی خود تهیه شده و جهت تهیه پودر گرانول آنها نمی‌توان از بخش پودر گرانول‌سازی عمومی و لابراتور استفاده كرد. گرانول‌ها، حلب های بسیار كوچك محتوی مواد مؤثر خیلی قوی هستند. وزن آنها معمولا از حب كمتر در حدود 5/.تا 6./. گرم است و موادی بی اثری كه در تهیه گرانول‌ها بكار می‌رود عبارتند از : گرد ، لاكتوز، سمغ عربی و شربت است. اصولا مراحل تهیه پودر عبارتند از : توزین، آسیاب كردن، الك كردن، مخلوط كردن ودر صورت لزوم خشك‌كردن لذا باید وسایل این مراحل در بخش پودر موجود باشد. توزین اكثرا در اتاق توزین انجام می‌گیرد ولی توزین و. كنترل دباره در بخش می‌باشد. لذا ترازوها‌، آسیاب، الك‌های دارویی و مخلوط كنهای در بسته باید در محل مناسب قرار بگیرند. اسیاب ها باید داری سیستم مدار بسته بوده و دهانه تخلیه انها طوری باشد كه ذرات در هوا منتشر ننمانید. الك های دارویی (Miesh Scaeens ) واژه‌ای برچسب مشخصات الك بوده و باید در كمد نگهداری شود و بعد از مصرف شسته و خشك می‌گردند. اختلاف باید در مخلوط‌كن مناسب و زمان طبق دستور‌كار باشد. پودر‌ها راباید بعد از مخلوط كن مناسب باشد و بعد از مخلوط كردن خشك و بسته بندی نمایند، از مشخصات این بخش تهیه قوی می‌باشد كه باید دارای دریچه‌های ورود و خروج هوا باشد. كانالهای ورود هوا معمولا در بالا و مكند ها در اطراف ماشین آلات و در نقاط پر گردو غبار هستند. جهت كاهش ذرات هوا افراد در بخش باید پودرها را در كسه یا ظرف در بسته تحویل و به آرامی آنها را در ماشین (آسیاب و بهم زن) خالی نمایند و در نقاطی كه گرد و غبار است دستگاههای مكنده و جاذب قرار دهند. برای ساخت گرانول ابتدا پودر تهیه كرده و سپس آن را به صورت گرانول در می‌آورند كه ممكن است به صورت گرانول بسته بندی شود و با جهت قرص و كپسول یا دراژه به بخش مربوطه ارسال گردد.


اصول اساسی تولید قرص

قرص ها فرآورده های دارویی جامدی هستند كه از شكل پذیری فرمولاسین های حاوی مواد موثر دارویی و كناری به دست می‌آیند. اصطلاح قرص معمولا به صورت بدون روكش آن كه از راه دهان مصرف می‌شود، اطلاق می‌گردد. قرص‌ها به اشكال وا بعاد مختلفی توصیه می‌شوند زیرا ظاهری مناسب داشته، نحوه مصرفشان آسان بوده و تولیدشان نسبت به سایر اشكال دارویی ارزانتر تمام می‌شود. به علاوه از نظر مصرف و مقدار خوراك كاملا دقیق و قابل كنترل است انواعی از قرص، به منظور مصرف ویژه توصیه می‌گردد.مانند قرصها گونه‌ای BUCCLA))كه به تدریج در دهان حل می‌شوند قرص‌ها زیرزبانی
( INCUALSUB) كه به سرعت در زیر زبان حل شده و جذب می‌شوند. قرص‌های جویدنی Chewable مانند ضد اسید برخی و ویتامین ‌ها، قرص‌های جوشان  EFFERVESCNTPC كه حل شدنشان در اثر تولید گاز حالصل از تركیت اسیدسیتریك و بی‌كربنات و یا فرمولهای مشابه می‌باشد. تولید قرصهای چند لایه غالبا دو یا سه لایه هستند، توسط تراكم مكرر انجام می‌شود. مزیت قرصی‌هایچند لایه جدا كردن مواد دارویی ناسازگار، تهیه فراورده‌ های پیوسته (SUSTAINEREDLEASE)و یا ظاهر مطلوب است. این قرص‌ها در اثر فشردن یك با یك قرص دیكر توصیه می‌شود و ضمنا می‌توان دوروكش در طرفین یك قرص متراكم نمود قرص عادی با روكش قندی توسط شربت قند پوشانده می‌شوند. رنگ روكش و قطر آن متغیر در قرص‌های روكش نازك (FILMCOATED ( پوشش نازكی سطح قرص را می‌پوشاند. این روكش در تولید قرص‌های روكش دار بسیار مناسب است زیرا خیلی اقتصادی بوده وقرص مدت كمتری در معرض گرمای حاصل قرار می‌گیرد. در مواردی كه باز شدن قرص در روده مطرح باشد می‌توان آن را با روكش روده‌ای (ENTERIC COATED) پوشاند. موادی كه دراین موارد جهت روكش‌دادن مصرف می‌شوند در محیط اسیدی معده نا‌محلول بوده اما به سهولت در محیط روده حل می‌شوند. در قرص‌های پیوسته رهش مواد موثر دارویی به طی مدت طولانی آزاد می‌گردند.
بررسی ساخت گرانول سه مرحله احتیاج می‌باشد

مرحله اول: در دستگاهی به نام بلندBleneder) ( موادی به عنوان مواد پركننده كه اكثرا از جنس لاكتوز ونشاسته (مواد قندی )هستند به گرانول اضافه شده تا حجم گرانول افزایش یابد. بلندرها انواع مختلفی دارد كه شامل بلندر لودیگه (L odige)، هلزونی، گلادوای شبیه می‌باشد. در این كارخانه از بلندرهای لودیگه استفاده می‌شود كه جنس آنها از فولاد می‌باشد و چاپر هایی (همزمن صنعتی) برای همزمن و دریچه های خروج مواد و یك قیف برای ورود مواد دارد. سپس به مواد درون بلندر مواد فیلر اضافه می‌كنند، این مواد با مواد پر كننده هموژنه شده و پس از این مرحله مرحله دوم آغاز می‌شود.

مرحله دوم: شامل چسباننده‌ها یا B inder می‌باشد. چسباننده از جنس ژلاتین و نشاسته و … میباشد ومایعات فراری كه برای حل كردن چسباننده استفاده می‌شود، شامل: استن، آب دینونیزه و الكل می‌باشد. رنگ هم اگر احتیاج باشد دراین قسمت افزوده می‌شود. رنگ را بیشتر برای اثر درمانی بهتر استفاده می‌كنند. قبلا برای قرص‌های بیماران روحی از رنگ های روشن و برای قرص های اطفال از رنگ شكلاتی و یا قهوه‌ای استفاده می‌شود. استفاده از چسباننده ها باعث می‌شود كه اولا مواد بخش گرانولی رادر هر جایی كه وجود دارد حفظ كنند ومانع پخش ذرات آن شود. ثنیا گرانول را راحتتر بسته‌بندی كرده و راحت‌تر به قرص سازی برسد و مقدارش همواره ثابت بماند.

مرحله سوم: بدین طریق است كه مرحله اول و دوم را با مخلوط كرده و درون سینی هایی كه زیر آن زرورق قرار دارد می‌گذارد و این سینی‌هارا درون كوره قرارمی‌دهیم. ابن كوره دارای دیواره كناری و فوقانی دو جداره و هاوی فیلتر هوا و المنت هم می‌باشد. در این كوره هوا مكش ایجاد كرده و این مكش هوا را از المنت‌ها عبور می‌كندو وارد سینی هامی‌شود و یك حركت دوار درون دو سری سینی درون كوره انجام می‌دهد و سپس دوباره هوا خارج می‌شود. این هوای خروجی شامل دو قسمت هوای مرطوب كه از طریق هواكش خارج می‌شود و بقیه هوا دوباره به جریان می‌افتد. در ضمن كوره الكتریكی حاوی ترموگرام است كه برای رسم منحنی زمان كاركرد استفاده می‌شود. یكسری مواد دیگر مثل بازكننده ها شامل نشاسته خشك و آویسول شده می‌باشند و مواد ضد چسباننده مثل تالك استئارات منیزیم و مواد طعم دهنده هم بر گرانول اضافه می‌شود. مواد بازكننده به این دلیل كه وقتی قرصی خورده می‌شود، این مواد پوسته قرص را خورد كرده و گرانول آن را خارج می‌سازدتا جذب شیره معده می‌شود و واد ضد چسباننده هم به دلیل اینكه در بخش پرس گرانول ها راحت، از ظرف خارج شده و همچنین قرص ها شفاف باشند. در بخش گرانول سازی كوره هم وجود دارد كه این كوره ایزوماتیك می‌باشد كه منبع گرمای آن بخار آب می‌باشد. این كوره حاوی دو نوع فیلتر می‌باشد، كه جریان از فیلتر عبور می‌كند و بعد وارد رادیات ها می‌شود و سپس از زیر وارد فیلتر ثانویه می‌شود در این كوره مواد توسط یك سینی وارد دستگاه شده و بعد این سینی مدور جذب كوره می‌شود و جریانی كه‌ از زیر وارد می‌شود، گرانول ها را از سینی جدا كرده و داخل شبكه های لوله مانند می‌كند و بدین ترتیب آن را خشك‌ می‌كند. بعد از این مراحل گرانول وارد گرانالاتور می‌شود كه در این قسمت گرانول های وارد شده همه به طور یكنواخت خشك می‌شوندو سپس گرانول ها اگر برای قرص احتیاج باشند به بخش قرص سازی و اگر بخواهد به صورت گرانول بسته بندی شوند به بخش بسته‌بندی فرستاده می‌شوند.

تهیه پماد ویكس :

ظروف تهیه این پماد دوجداره  میباشد ، مواد داخل این تانك ذوب می‌شوند سپس توسط پمپ به تانك تهیه انتقال پیدا می‌كند، وقتی كه خشك شد اسانس ویكس (ترمورا) اضافه می‌شود پساز اینكه كاملا خودش را گرفت مقداری از آن را به قسمت كنترل دارویی می فرستد سپس به قسمت بسته بندی و پركنی فرستاده می‌شود. ماده ویكس با دمای0C 35  وارد قوطی هایی مخصوص خود می‌شود. (به‌اندازه19 گرم) دستگاه پر كنی این پماد مجهز به پمپ است تا مواد وازلینی به راحتی وارد قوطی شود پس از آن توسط یك تسمه از داخل تونل رد می‌شود كار این تونل سرد كردن ماده ویكس است كه دمای آن را به 0C 5 درجه تا 0 10ـ می‌رساند. سپس دستگاه دهانه بند كه شش عدد لوله دارد دهانه را بر روی قوطی ها می‌بندند. بعد از بستن درها به قسمت اتیكت زنی آورده  می‌شودئو سپس به قسمت بسته بندی كاملا فرستاده می‌شود.



فرق پودر كپسول و سوسپانسیون:

پودر كپسول دانستیه‌اش از پودر سوسپانسیون بیشتر است زیرا پودر كپسول را باید در روكشهای پلاستیك مانند كپسول، كه گنجایش كمی دارند بریزند ولی پودر سوسپانسیون را در درون ظرف شیشه‌ای مخصوص شربتها میریزند كه گنجایش آن زیاد است. پودر سوسپانسیون به صورت پودر ریز(fine ) ولی پودر كپسول به صورت ذرات درشت  compactuاست. در كپسول ها فقط ماده موثره و منیزیم و استئارات را كه به عنوان رون‌كننده است در حدود یك درصد اضافه می‌كنند تا خوب نرم و چرب شود.در سوسپانسین ها علاوه بر ماده موثره شكربه عنوان شیرین كننده و سدیم بنزوات كه یك “تی باكتریال است و اسید سیتریك برای تنظیم P H و سدیم ساخارین به عنوان شیرین‌كننده اضافی استفاده می‌شود. چون معمولا از سوسپانسیون برای كودكان استفاده می‌گرد الزاما طعم مطبوعی داشته باشد.



كنترل خواص شیمیایی

آزمایشات شیمیایی شامل آزمایشات تشخیص و تعیین مقدار نا خالصی ها و … می‌باشد. واكنش‌های شیمیایی بر اساس چند پدیده شناسایی می‌شوند.

1ـ تغییر رنگ محلول یا ایجاد و رنگ قوی: پاكه برای شناسایی به كار می‌رود مثلا مشتقات ازت دارای رنگ تاریخی و قرمز می‌باشند و اگر آمین ها یا فنل های دیگر كوپل شوند و رنگ خاصی می‌دهد كه نشان دهنده مشتقات آزوبنزن می‌باشد.

2ـ بو: براساس بوهای مخصوص و نافذ شناسایی صورت می‌گیرد.

3ـ رسوب: مانند تركیب شدن نیترات نقره،كلرور كهتوصیه كلرید نقره می‌شود كه به صورت رسوب ته نشین می‌شوند.

4ـ تولید تركیبات جدید با نقطه جذب مشخص: در نتیجه واكنش از نقطه پایانی تركیب جدید با نقطه ذوب مشخص می‌گردد.



كنترل میكروبی

فرآورده های دارویی اعم از فرآورده های استریل و غیراستریل باید در محدود با استانداردهای خاصی ساختا شده و منابع آلودگی مختلفی در محیط داروسازی هستند كه می‌توانند سبب آلودگی در حین ساختا شوند. كلا آلودگی به دو صورت است:

1ـ در حین ساخت In Manfachre

2ـ پس از ساخت In Use

كه منابع آلودگی می‌توانند آب، هوا، مواد خام ـ نیروی انسانی ـ لوازم و ابزار كار ساختمان و غیره باشد.



كنترل بهداشتی

در این آزمایشگاه روی مواید مثل خمیر دندان شامپو ـ كرم آزمایشهای مورد نیاز انجام می‌شود و همچنین داروهای O. . T. C  یعنی داروهایی كه بدون نسخه پزشك اجازه فروش دارند مثل بتادین، شامپو ضد شپش و …. در این لابراتوار مراجع مورد استفاده  VSP  و VP می‌باشد.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) , کاراموزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) , کارورزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) , دانلود گزارش کارآموزی در شركت تولید دارو(كنترل كیفیت و تولید محصولات،داروئی،بهداشتی) , شركت تولید دارو كنترل كیفیت و تولید

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر