امروز: سه شنبه 28 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری کارکردهای اجرایی

مبانی نظری کارکردهای اجرایی دسته: علوم انسانی
بازدید: 85 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 212 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 37

پیشینه ومبانی نظری پژوهش کارکردهای اجرایی

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

پیشینه ومبانی نظری پژوهش کارکردهای اجرایی

توضیحات: فصل دوم (پیشینه ی پژوهش)

همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی کامل به شیوه APA  جهت استفاده فصل دو

توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو

منبع :                          دارد (به شیوه APA)

نوع فایل:                      WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

کارکردهای شناختی، محصول فرایندهای پردازشی مغز است و شامل دو زیر مجموعه است؛ یکی کارکردهای مبتنی بر قانون که تفکر و عملکرد فرد را تنظیم  و کنترل می­کند و تحت عنوان کارکردهای اجرایی  شناخته می­شود و دیگری کارکردهای غیرقانونمند که به مبتنی بر هیجانات، امیال، شناخت اجتماعی و عوامل تأثیرگذار موقعیتی است (پاسینی و همکاران، 2007). کارکردهای اجرایی، شامل انعطاف­پذیری شناختی و توانایی مدیریت مؤلفه­های مداخله­گر در رفتارهای هدف­گرا و پیش­بینی پیامدهای ناشی از یک عملکرد است (آردیلا و سورلوف، 2007).  كاركردهای اجرایی، از جمله توانایی هایی هستند كه كودكان در آینده برای یادگیری های مدرسه ای به آنها نیازمندند (كرك، گالاگر، آناستازیو و کولمان، 2006) و بروندادهای رفتار را تنظیم می كنند و معمولاً شامل بازداری و كنترل محرك ها، حافظة كاری، انعطاف پذیری شناخت، برنامه ریزی و سازماندهی هستند (دنكلا، 1996). به عبارت دیگر، كاركردهای اجرایی مجموعه ای از تواناییهای عالی، شامل خودگردانی، خودآغازگری، برنامه ریزی، انعطاف شناختی، حافظه كاری، سازماندهی، ادراك پویا از زمان، پیش بینی آینده و حل مسئله است كه در فعالیت های روزانه و تكالیف یادگیری به كودكان كمك می کند (داوسون، 2004؛ علیزاده، 1384).

گروهی از محققین برای تبیین کارکردهای اجرایی از مفهوم چگونگی و چرایی رفتارهای انسان و گروهی دیگر این کارکردها را در دامنه های شناختی متفاوت، گروه­بندی می­کنند که شامل برنامه­ریزی و سازماندهی رفتار، بازداری و مهار پاسخ، تداوم عملکرد، کاهش تسلط و توانایی شروع عملکرد است (آردیلا، 2008). میاک و همکاران (2000) شواهدی مبنی بر تقسیم کارکردهای اجرایی به سه مؤلفه­ شناختی مشتمل بر مهار، انتقال و به روز رسانی ارائه می دهد که اگر چه قابل تفکیک هستند، امّا در فرایند تنظیم و کنترل بسیاری از عملکردها هر سه با هم ایفای نقش می­کند. از جمله مؤلفه­های دیگری که این پژوهشگران معرفی کردند، برنامه­ریزی، تصمیم­گیری و حل مسأله است. یک تقسیم ­بندی دیگر کارکردهای اجرایی به دامنه­­های اصلی، شامل پنج مؤلفه ی مهار فوری پاسخ، برنامه ریزی، انعطاف­پذیری شناختی، انتقال توجه و حافظه­ی کاری است (دنیلسون، لوسی، رانبرگ و نیلسون، 2010).

2-2- اجزای کارکردهای اجرایی

توانایی سرکوب کردن محرک ها یا تکانه های نامربوط و مزاحم، یک کارکرد اجرایی بنیادی است که برای فرایند تفکر بهنجار و در نهایت برای زندگی موفق ضروری است (گاروان، راس و استین، 1999). تعدادی از ویژگیهای مهم ذهن انسان تحت عنوان «کنترل اجرایی» یا «کارکردهای اجرایی» نام گذاری شده اند. کارکردهای اجرایی شامل این موارد هستند: توانایی شروع، کنترل یا متوقف کردن فعالیت، انعطاف پذیری در اطلاعات، استنباط منطقی، تفکر انتزاعی، پاسخ به اطلاعات و موقعیت های جدید، توالی اطلاعات و رفتار درست در روش هدفمند (ریگر، 2000)؛ برنامه ریزی حافظه کاری، بازداری پاسخ، تفکر انتزاعی و کنترل توجه (بانون، گونسالوز، کروفت و بویس، 2002)؛ انعطاف پذیری شناختی، ایجاد، حفظ و تغییر دادن آمایه های شناختی برای پاسخ به تغییر در تقاضاهای محیط، شکل دهی و آزمودن فرضیه، خودمهارگری، رفتار هدفمند، جلوگیری از واکنش خودکار پاسخ عادت شده (کاسمیدیس، بوزیکاس، زفیری و کاراواتوس، 2006).

کنترل اجرایی در بیشتر حوزه های پژوهش های روانشناختی با استفاده از روشهای متنوع مطالعه شده است. تحقیق بر روی کنترل اجرایی یک موضوع اصلی در روانشناسی شناختی، علوم عصب شناختی، مطالعات رشد در گستره زندگی، آسیب شناسی روانی و مطالعه تفاوت های فردی است (لوگان، 2003). اگرچه وظیفه اصلی و اولیه كاركردهای اجرایی را مشاركت در كنترل شناختی دانسته اند و آن را بیشتر در حیطه عمومی كاركرد شناختی مطالعه كرده اند، ولی تأكید می شود كه كاركردهای اجرایی دربردارنده مؤلفه ها یا خرده كاركردهایی نیز هستند، مانند حافظه كاری، بازداری پاسخ، برنامه ریزی و غیره. این خرده كاركردها در جهت رفتار خودفرمان و حل مسئله با یكدیگر همكاری می كنند و به نوعی هماهنگ با نظریه ذهن عمل می كنند تا از این رهگذر بتواند رفتار هدفمند ایجاد كنند و معنای نهادها و واژه ها را بفهمند (گیتس، 2009).


- Gates

قیمت فایل فقط 35,100 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری وپیشینه تحقیق کارکردهای اجرایی , پیشینه ومبانی نظری پژوهش کارکردهای اجرایی , مبانی نظری کارکردهای اجرایی , مبانی نظری پژوهش کارکردهای اجرایی , پیشینه نظری پژوهش کارکردهای اجرایی , پژوهش کارکردهای اجرایی , کارکردهای اجرایی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر